Tramp: Nema nagodbe – kandidovaću se za Bijelu kuću

5
Foto: Jim Lo Scalzo/EPA

Bivši američki predsjednik Donald Tramp poručio je da neće odustati od trke za Bijelu kuću čak i ako mu tužilaštvo obeća da će povući sve optužnice.

Tramp se suočava sa 91 optužbom u četiri krivična slučaja, a on optužnicu naziva političkim procesom i pokušajem Demokratske stranke da spriječi njegovu kandidaturu za novi mandat na mjestu predjednika SAD.

U intervjuu objavljenom na sajtu američkog novinara Hjua Hjuita, Tramp ne isključuje da će mu biti ponuđena trampa – odustajanje od svih optužbi u zamjenu za njegovo povlačenje iz predsjedničke trke i politike.

– Mislim da su oni spremni na to. Mislim da bi to uradili upravo sada – navodi Tramp i ističe da neće pristati na takve ponude.

Ukoliko bude osuđen, Trampu prijeti kazna od 20 godina zatvora, a ako za svaku tačku optužnice bude osuđen maksimalno, a te kazne se budu sabirale, može dobiti više od 700 godina zatvora.

Sve ankete pokazuju da će Donald Tramp ubjedljivo pobijediti ostale republikanske kandidate u trci za nominaciju za Bijelu kuću.