Tramp: Pokušaj opoziva – najveći lov na vještice

8

Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp ocijenio je da su pokušaji Demokratske stranke da ga skine sa vlasti „najveći lov na vještice u istoriji politike“.

Tramp je optužio demokrate da izazivaju veliku opasnost za SAD time što ne odustaju od njegovog opoziva.

On se obratio novinarima nakon što je izašao iz Bijele kuće i krenuo u Teksas.

Govoreći o neredima koje su prošle sedmice izazvale njegove pristalice u zgradi Kongresa SAD, Tramp je naglasio da republikanci „nikada ne žele nasilje“.

On je, međutim, osudio pokušaje demokrata, prije svega predsjedavajućeg Predstavničkom domu Kongresa SAD Nensi Pelosi i lidere demokratske manjine Čarlsa Šumera, da ga pozovu na odgovornost.

– Što se tiče opoziva, to je zaista nastavak najvećeg lova na vještice u istoriji politike. Apsurdno je. Apsolutno apsurdno. Ovaj opoziv predstavlja veliku opasnost i to je zaista grozna stvar koju rade – istakao je Tramp.

Tramp je nekoliko minuta kasnije u Zajedničkoj bazi „Endrus“ govorio o pozivu pristalicama tokom govora u srijedu, 6. januara, da krenu ka Kapitolu, uz napomenu da je procijenjeno da je njegov govor bio prikladan, piše Vašington post.

– Analizirali su moj govor, moje riječi, posljednji pasus i rečenicu i svi smatraju da je bio potpuno prikladan – poručio je Tramp.