Trebinjci dali podršku braći i sestrama u Crnoj Gori

125
Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Na Trgu slobode u Trebinju večeras je održan skup podrške braći i sestrama u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj kome su osim Trebinjaca prisustvovali i građani drugih hercegovačkih opština.

Episkop Zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije pročitao je saopštenje Episkopskog savjeta u kome se pozivaju vlastu u u Crnoj Gori da skupe snage i, u najkraćem roku, otvore istinski dijalog da se popravi što se popraviti može, prije nego što eventualna primjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti postane izvor za ozbiljne društvene diobe sa nesagledivim posljedicama.

Episkopi su, naglasio je vladika Dimitrije, saglasni da je donošenje ovakvog zakona, uz mnoga kršenja procedure i neusaglašenosti sa međunarodnim standardima, te bez odgovarajućeg dijaloga, nesumnjivo upereno protiv Pravoslavne crkve, konkretno Srpske patrijaršije.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Skupu podrške prehodilo je služenje večernjeg bogosluženja sa molebanom u Sabornom hramu.

Skupu na trebinjskom Trgu slobode prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor ERS Luka Petrović i predsjednik gradske Boračke organizacije Dejan Bodiroga.