Trebinje obilježilo krsnu slavu, prisustvovao i princ Filip

83
Foto: eparhija-zahumskohercegovacka.com

Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu u Trebinju počelo je obilježavanje Preobraženja Gospodnjeg – slave grada i Sabornog hrama.

Svetu liturgiju služili su episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i umirovljeni vladika Atanasije.

Liturgiji prisustvovali su, između ostalih, princ Filip Karađorđević, gradonačenik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Elektroprivrede Srpske Luka Petrović.

Princ Filip prisustvovao je i večernjem Bogosluženju uoči Preobraženja Gospodnjeg – slave grada i Sabornog Hrama.

Nakon liturgije i lomljenja slavskog kolača, delegacija grada položila je cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1996. godine.

Foto: SRNA

U bašti hotela Platani biće održan koncert filmske i popularne klasične muzike u izvođenju profesora Muzičke škole „Trebinje“, najavljeno je iz trebinjske Gradske uprave.

Agrarni fond organizovaće Sajam meda i vina u Gradskom parku na kojem će se predstaviti pčelari, vinari i drugi izlagači iz Trebinja i susjednih hercegovačkih oština.

U organizaciji Područne privredne komore Trebinje biće organizovana tradicionalna promocija domaće proizvodnje, u okviru projekta „Naše je bolje“,a štandovi sa domaćim proizvodima biće postavljeni u Ulici „Jovana Dučića“.

Praznično večernje biće u 20.00 časova, nakon čega će ulicama Trebinja proći svečana litija.

Obilježavanju će prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Iz Gradske uprave su pozvali sve posjetioce ovogodišnjih manifestacija da se pridržavaju zaključaka o sprovođenju mjera zaštite protiv virusa korona.