U Doboju predstavljena patrola konjice

15
Foto: SRNA

Patrola konjice Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predstavila se danas građanima u Doboju.

Zamjenik komandira Jedinice žandarmerije – konjica i službeni psi Dane Bajić rekao je novinarima da su prvi put u Doboju, gdje će u okviru promotivnih i preventivnih aktivnosti patrolirati ulicama do 14.00 časova sa dva konja rase njemački sportski koji se zovu Jarilo i Dedun.

Foto: SRNA

Bajić je naveo da je riječ o konjima koji su obučeni za preventivno djelovanje, a u slučaju narušavanja javnog reda i mira i za represivno.

On je istakao da ova jedinica, koja ima 10 službenih konja rase njemački sportski i lipicaner, nije represivno djelovala.

– Trenutno u našoj jedinici radi i konjički klub i škola jahanja za djecu kako bi jedinicu približili građanima – rekao je Bajić.

Foto: SRNA

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić podsjetio je da je MUP Republike Srpske 2017. godine sistematizovao Jedinicu žandarmerije – konjicu, koja je pri Upravi policije počela sa radom 2018, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Ruta današnje patrole je područje šireg centra grada, prevashodno lokacije štićenih objekata i sa velikom frekvencijom građana.

Foto: SRNA