U Doboju uručeni ključevi stanova za izbjeglice i raseljene i predata na upotrebu novosagrađena zgrada

21
Foto: @MiloradDodik/X

U Doboju su danas svečano uručeni ključevi 134 stana za izbjegla i raseljena lica za čiju izgradnju i opremanje je ukupno uloženo 8.522.335 KM.

Ključeve su na svečanosti u dobojskom hotelu „Park“, između ostalih, uručili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Svečanosti su prisustovali direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, komesar za izbjegla i raseljena lica Srbije Nataša Stanisavljević, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Višeporodični stambeni objekat u naselju Bare izgrađen je u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Zgrada sa stanovima za izbjegla i raseljena lica izgrađena je putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB dva.

Predata na upotrebu zgrada sa stanovima

U dobojskom naselju Bare danas je zvanično predata novosagrađena zgrada sa 134 stana za izbjegla i raseljena lica.

Vrpcu na novosagrađenom objektu u čiju izgradnju i opremanje je ukupno uloženo 8.522.335 KM zajedno su presjekli predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, komesar za izbjegla i raseljena lica Srbije Nataša Stanisavljević, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.