U srijedu dvije posebne sjednice Narodne skupštine

3
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za srijedu posebnu sjednicu Narodne skupštine na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Na dnevnom redu 34. posebne sjednice, koja će početi u 12.00 časova, nalazi se jedna tačka – Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru SR Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na 157. posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 2. septembra 2022. godine, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Nakon toga, biće održana druga posebna sjednica na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Kolegijum je odlučio da 35. posebna sjednica počne 15 minuta po okončanju 34. posebne sjednice. Za ovu sjednicu Vlada Republike Srpske predložila je tri tačke dnevnog reda – Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o poljoprivrednom zemljištu, takođe po hitnom postupku i Prijedlog zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju.