U Srpskoj 112 novih slučajeva virusa korona, sedmoro preminulo

17
Foto: Martin Meissner/AP

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju izvršeno je testiranje 575 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 112 osoba.

Radi se o 51 muških i 61 ženskih osoba, od kojih su 10 mlađe, 65 srednje i 37 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, devet iz Pala, sedam iz Sokoca, šest iz Doboja, pet iz Bijeljine, po četiri iz Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Laktaša i Prijedora, po tri iz Višegrada, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Srpca i Han Pijeska i po jedna iz Vlasenice, Lopara, Milića, Osmaka, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Dervente, Srpca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.827 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.178 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 31.307 osoba, a testirano je ukupno 193.295 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 507, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 191, a u opštim bolnicama 316.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.163 osobe, a nadzor je završen kod 136.387 osoba.