U Srpskoj 125 novozaraženih, petoro preminulo

8
Foto: Martin Meissner/AP

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama „Sveti vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju i izvršeno je testiranje 654 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 125 osoba.

Radi se o 67 muških i 58 ženskih osoba, od kojih je 12 mlađe, 69 srednje i 44 osoba starije životne dobi, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 15 iz Trebinja, 14 iz Bijeljine, sedam iz Doboja, pet iz Zvornika, četiri iz Han Pijeska, po tri iz Gradiške, Modriče, Novog Grada, Prijedora i Čelinca, po dvije iz Bileće, Dervente, Ljubinja, Srebrenice i Šamca i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Vlasenice, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Milića, Pala, Teslića i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i dvije žene srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (tri osobe), Zvornika i Pala.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 39.833 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 2.032 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 26.342 osobe, a testirano je ukupno 181.028 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 624, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 232, a u opštim bolnicama 392 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.353 osobe, a nadzor je završen kod 129.180 osoba.