U Srpskoj 177 novozaraženih, preminulo još pet osoba

5
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju izvršeno je testiranje 1.375 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 177 osoba.

Radi se o 87 muških i 90 ženske osobe, od kojih je 17 mlađe, 117 srednje i 43 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 50 osoba je iz Banjaluke, po 17 iz Bijeljine i Trebinja, po 14 iz Doboja i Prijedora, devet iz Kozarske Dubice, sedam iz Nevesinja, četiri iz Teslića, po tri iz Bratunca, Broda, Višegrada, Gradiške, Zvornika, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Sokoca, po dvije iz Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Čelinca i Šipova i po jedna iz Bileće, Gacka, Dervente, Modriče, Osmaka, Srpca, Stanara, Ugljevika, Foče, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Teslića, Doboja, Banjaluke i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 38.421 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 1.916 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila 24.461 osoba, a testirane su ukupno 171.474 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 585, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 230, a u opštim bolnicama 355.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.741 osoba, a nadzor je završen kod 123.946 osoba.