U Srpskoj 37 osoba pozitivno na virus, četvoro preminulo

16
Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 37 osoba.

Radi se o 25 muških i 10 ženskih osoba, od kojih je četiri mlađe, 14 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Bijeljine i Laktaša, po tri iz Bratunca i Zvornika, po dvije iz Kotor Varoša i Prnjavora i po jedna iz Broda, Gradiške, Kneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Srpca, Srebrenice i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i ženi starije životne dobi iz Pala (dvije osobe), Prijedora i Donjeg Žabara.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 40.323 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 2.070 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila 27.021 osoba, a testirano je ukupno 184.110 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 588, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 211, a u opštim bolnicama 377.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.471 osoba, a nadzor je završen kod 129.872 osobe.