U Srpskoj 72 novooboljela, tri osobe preminule

5
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini i izvršeno je testiranje 661 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 72 osobe.

Radi se o 39 muških i 33 ženskih osoba, od kojih je četiri mlađe, 41 srednje i 27 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Laktaša, sedam iz Kozarske Dubice, pet iz Prijedora, po tri iz Gradiške i Prnjavora, po dvije iz Bijeljine, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kotor Varoša i Pala i po jedna iz Novog Grada, Petrovca, Ribnika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dva muškaraca i ženi starije životne dobi iz Banjaluke, Prnjavora i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.546 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 2.004 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 26.033 osobe, a testirano je ukupno 179.216 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 600, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 220, a u opštim bolnicama 380.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.856 osoba, a nadzor je završen kod 126.651 osobe.