U Srpskoj virus korona potvrđen kod 121 osobe, sedam preminulih

4
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju izvršeno je testiranje 731 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 121 osobe.

Radi se o 50 muških i 71 ženskoj osobi, od kojih je osam mlađe, 59 srednje i 54 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Bijeljine, 13 iz Banjaluke, osam iz Kotor VAroša, po sedam iz Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Trebinja, šest iz Laktaša, pet iz Bileće, po četiri iu Pala, Ugljevika i Šamca, po tri iz Doboja, Zvornika, Prijedora, Prnjavora, Foče i Čelinca, po dvije iz Gradiške, Modriče, Pelagićeva, Ribnika, Sokoca, Teslića i Šekovića i po jedna iz Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Milića, Novog Grada, Srpca i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Gradiške, Vlasenice, Teslića i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 63.151 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 3.544 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 43.995 osoba, a testirane su ukupno 266.074 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 583 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 222, a u ostalim bolnicama 361. Na respiratoru je 58 osoba (25 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 33 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.611 osoba, a nadzor je završen kod 184.903 osobe.