U Stričićima položeni vijenci na spomenik poginulim borcima

20
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

U okviru manifestacije „Kočićev zbor“ danas je u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Klisini služen parastos piscu i narodnom tribunu Petru Kočiću, nakon čega su položeni vijenci na spomenik poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Stričićima.

Foto: SRNA

Vijence je položila delegacija Vlade Republike Srpske predvođena ministrom prosvjete Natalijom Trivić i ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanom Rajčevićem, kao i predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske.

Foto: SRNA

Poštu poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata odali su i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predsjednik Skupštine grad Mladen Ilić, kao i pedstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, te banjalučkog SUBNOR-a.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Nakon polaganja vijenaca biće održan kulturno–umjetnički program, koji organizuju Grad Banjaluka, Akademija umjetnosti banjalučkog Univerziteta i Udruženje književnika Srpske.

Manifestacijima u Kočićevim rodnim Stričićima danas će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Iz Kabineta predsjednika je najavljeno da će Cvijanovićeva prisustvovati ovoj manifestaciji u 12.00 časova u Osnovnoj školi „Petar Kočić“.

Povodom „Kočićevom zbora“ u Banjaluci je sinoć održana svečana akademija na kojoj je ovogodišnja „Kočićeva nagrada“ uručena srpskom književnom bardu Ljubivoju Ršumoviću.

Ršumović je izjavio da je posebno srećan jer je dobio nagradu koja nosi Kočićevo ime.