Uhapšen rado viđan gost u kući Stanivukovića

281
Foto: ATV

Policijske duge cijevi „okupirale“ su danas zgradu Županijskog suda u Sisku u Hrvatskoj kada je na sudsko ročište doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH.

Ćulum je, naime, uhapšen u srijedu u 15.50 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna interpolova potjernica Švajcarske od 18. avgusta ove godine, čiji ga organi progona traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima, piše Jutarnji list.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švajcarskoj se usprotivio. S koliko ga se tačno krivičnih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno se saznaje da je riječ o istraživanju koje seže unazad deceniju i po.

Jutarnji list se poziva na pisanje medija koji navode da su Nermin Ćulum i njegov brat Armin, bivši bokser zvani Boki, članovi motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Evropi.