Ukrajina izvela novi napad na Sevastopolj

6
Foto: Sofya Sandurskaya/TASS

Ukrajinska vojska izvela je još jedan raketni napad na Sevastopolj i tom prilikom troje civila je ranjeno, a oštećeno je nekoliko stambenih zgrada.

Prema riječima gubernatora grada Mihaila Razvožajeva, napad se dogodio oko 9.00, nakon čega se aktivirala PVO odbrana.

– Prema preliminarnim podacima, u napadu su povrijeđena tri civila, imaju lakše rane od gelera, sada su hospitalizovani – rekao je Razvožajev.

Prethodno su uništena dva vazdušna cilja na nebu nad akvatorijom i u oblasti Balaklave. Njihovi fragmenti su pali u priobalnu zonu i region Balaklave.

Prema preliminarnim informacijama iz spasilačke službe, nakon napada zapalila se trava na području Jaltinskog prstena, a u Balaklavi je od gelera oštećen krov privatne kuće.

– Trenutno u službu 112 stižu dojave o palim krhotinama: fragment rakete pao je u rejonu Novikove ulice, u privatnoj kući na Vigoni su se razbila, nekoliko kuća je oštećeno u Žukovu – dodao je Razvožajev.

Guverner je pozvao građane da se ne približavaju i ne uzimaju gelere u ruke, kao i da o opasnim nalazima odmah prijave 112.

Uzbuna za vazdušni napad objavljena je u Sevastopolju u subotu u 8.56 po moskovskom vremenu. Grad je imao sistem protivvazdušne odbrane.

Zbog vazdušne opasnosti saobraćaj na Krimskom mostu jutros je bio privremeno blokiran.