URA uputila inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore

6
Foto: EPA-EFE/Boris Pejović

Građanski pokret URA uputio je u skupštinsku proceduru inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Iz te partije su ocijenili da Crna Gora i njen politički život „više ne mogu da izdrže status ‘kvo’“, te da je ova inicijativa test da li koncept manjinske vlade, koji su ranije predložili, ima većinu u parlamentu.

– Ako se utvrdi da ova Vlada nema podršku, mi smo ponudili koncept manjinske vlade bez Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta svim poslanicima, i nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept – ističe se u saopštenju.

Iz ove partije ističu da „neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU“, te da je bilo očekivano da, nakon izglasavanja interpelacije tri ministra, i sam premijer Zdravko Krivokapić pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi.

– Ali, pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti – naveli su iz URA.

Krivokapić je juče ocijenio da je manjinska vlada, koju predlaže dio parlamentarnih subjekata, prevara, ukazujući da je rješenje da se proširi rad vlade i poveća broj ministarstva.

Demokratski front poručio je povodom ponude o formiranju manjinske vlade da nisu spremni za novi eksperiment, niti da se da mogućnost Demokratskoj partiji socijalista da donosi političke odluke vezane za izbornu volju građana.

Opoziciona Demokratska partija socijalista saopštila je da će podržati svaku inicijativu koja treba da dovede do smjene sadašnje Vlade.