Varhelji: BiH nema vremena za gubljenje

4
Foto: Oliver Varhelji/Twitter

BiH nema vremena za gubljenje i treba da iskoristi jedinstvenu priliku, napisao je na „Tviteru“ evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

On je istakao da se danas u zgradi Savjeta ministara u Sarajevu sastao sa predsjedavajućim Savjetu Zoranom Tegeltijom, ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom i ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem.

– BiH nema vremena za gubljenje: ni u vezi sa reformama koje treba sprovesti u vezi sa 14 ključnih prioriteta niti sa Ekonomskim i investicionim planom za zapadni Balkan. To je jedinstvena prilika koju treba iskoristiti – napisao je Varhelji.

Želim da BiH uspije na evropskom putu

Varhelji je izrazio želju da BiH uspije na svom putu ka pridruživanju EU.

On je povodom današnjeg sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu napisao na „Tviteru“ da BiH mora da „radi i funkcioniše“ kako bi ostvarila uspjeh na putu ka ispunjavanju 14 ključnih prioriteta na evropskom putu.

Varhelji je naveo da je sa članovima Predsjedništva BiH razgovarao o putu naprijed, koji podrazumijeva i prevazilaženje unutrašnjih nesuglasica i deeskalaciju tenzija.

– Započeo sam posjetu BiH u Sarajevu sastankom sa Predsjedništvom. Razgovarali smo o putu naprijed: prevazilaženju unutrašnjih nesuglasica i deeskalaciji tenzija, kao i o ispunjavanju 14 ključnih prioriteta na evropskom putu. Želim da BiH uspije i za to ta zemlja mora da radi i funkcioniše – istakao je Varhelji.