Vasić: Agresivna džamijska obuka vjernika – priprema je za novi rat

23
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Neki vjerski službenik, kod Zenice, zadužen za MPV, govorio je vjernicima da djecu treba učiti da pucaju, ne znam je li pominjao pojaseve sa eksplozivom, da lovačka i streljačka udruženja treba pretvarati u čete, vodove, satnije… kako bi se spriječilo da im se dogodi Gaza.

Nije javljeno da li je objašnjavao ko će napasti na bosansku Gazu. Niti da li razumije da su prošli put imali sve uzase, od Hrvatske i Hrvata, do NATO pakta, pa su im, opet, Srbi „učinili“ sto genocida.

Sad će lovci da ih spasu. Naročito oni na divlje krmke. I fazane.

Malo-malo pa neka takva vijest izađe iz neke džamijske autonomne pokrajine.

Sve je pod pokoroviteljstvom reisa, koji se agresivno bavi politikom. I pod pokroviteljstvom muslimanskog političkog trenda, poznatog kao Ra-He doktrina. Ramo – Helez.

Pošto nema Udbe, osim njihove, u džamijama, ko zna koliko je ovakvih stvarnih događaja koji nikad ne isplivaju u javnost.

Nema razloga da ne pretpostavimo da je to permanentna obuka vjernika. Uz desert o zlim Srbima i potrebnoj mržnji prema njima. Sve do Svetog Save.

Islam uz vjeru vuče i teritorijalizam. Čega, npr, u pravoslavlju nema.

Najveći problem jeste za budućnost. Obučavaju se mladi ljudi, od djetinjstva. Oni će potencijalno biti opasni i ovdje, ako ostanu i u Evropi, ako odu.

Ne treba zaboraviti da su neki rušioci Blizanaca u Njujorku, bili vezani za BiH muslimanske teritorije.

To je višestruko opasno bure baruta.

Ako Zapad procijeni da nešto može dobiti na ovom cijelom području Sfrjišta i Balkana, treba samo da učini da neki mali bosanski Hamas krene.

U sukob bi se odmah uključila Hrvatska i Srbija, Sandžak, Kosovo…

Zapad neće da reaguje na ovo. Ni na još teže i konkretnije stvari. Njima odgovara potpaljivost odnosa i u BiH i na Balkanu.

Republika Srpska treba da se organizuje i za ovakve trendove. Da prati stanje na svojoj teritoriji, ali i na drugima. Da analizira.