Vasić: Banjalučki birači saučesnici su u zločinu balonačelnik

507
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Glavni zločinac je Zapad. Jedna od pet ambasada.

Glavni cilj je devastacija politike. Prosijavanje onih koji su pogodni, izdajni, manipulativni, upotrebljivi za uništenje Srba i Republike Srpske.

Davnašnja sintagma, sa starog banjalučkog Korza, od Palasa do Pozorišta, Banjalučani, govna ručali, konačno je opredmećena. Ta stara vrsta srpske brze hrane, uvijena je u folije demokratije, alternative, borbe protiv režima. I isporučena kao anarhistički analfabetizam.

Dabome. Od onog ko glasa, ne traži se da misli. Svaki pošteni glasač očekuje da će onaj za koga glasa, misliti umjesto njega.

Ali nisu ti glasači donijeli „poraz“ Radojičiću ni „pobjedu“ balonačelniku. Odnijeli su, i donijeli, manipulativni glasovi. Koji su mogući samo pretvaranjem SNSD-a u kurac u ladnoj vodi.

Šta je sada na stvari.

Snižavanje kriterijuma u PDP-u.

Sada se jedna akademska građankinja, univerzitetkinja, ekonomistkinja, uvažena Jelena Trivić, žonglerkinja, zmijotrovkinja, mora da bori sa Stanivukovićem. Mada ona, stvarno, ništa bolja nije.

Snižavanje kriterijuma u Banjaluci.

Ko će normalan da se kandiduje protiv budale, pajaca i analfabete.

Pad ugleda Banjaluke.

Pajac ide okolo, pozivaju ga, prononsiraju, i sramoti Banjaluku i Republiku Srpsku. Priča o stvarima koje ne zna i koje ne razumije.
Priča o Bogu sa Muazukijem. Kao da sibirski hokejaš objašnjava Mesiju kako se pogađaju rašlje na fudbalskom golu.

Takvim sramoćenjem Banjaluke i Republike Srpske, on precizno obavlja posao instalatera i krojača sa Zapada.

On, na analfabetski način, što je dovoljno OUJ, Opštoj Usranoj Javnosti, prenosi glavne pravce djelovanja za uništenje nacije i države kod Srba.

On, u BiH, ima jasno opredjeljenje za unitarizam.

Za utapanje Republike Srpske u USB, Unitarnu Sarajsku Bosnu. To je Politika PDP-a. To je njegov politički program. On to ne mora ni da zna. Ali, za to je i instaliran. Jer je analfabeta i upravljiv.

Stanivuković je od sebe odbio sve racionalne, pribrane glasače, koji su glasali za njega.

Takvih je manje od pola. Oni koji su neracionalno glasali, njih i ne zanima šta on radi. Oni manipulativni glasovi, najvažniji, nemaju iza sebe stvarne birače.

Odbija ih i od PDP-a.

Biće zanimljivo gledati rezultate izbora sljedeće godine. Jer. Rukovoditeljstvo PDP-a je u trostrukoj sjeni. U sjeni Ivanića, u sjeni Šarovića, u sjeni Stanivukovića. Ako ne dođe do nekog manipulativnog prevrata u Republici Srpskoj, PDP će na kratak dugi rok, imati veliku štetu od ove instalacije, imrpovizacije i anarhizacije.

Politička stabilnost Republike Srpske, unutar i prema Saraj-Čadoru, u tzv. zajedničkim institucijama, zavisi od sanacije štete „Stanivuković“.

To je ozbiljan posao. Koji, još uvijek, nikoga u Srpskoj ne zanima.