Vasić: Čime nas napadaju sarajski dželati Ustava?

345
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Nije trebalo biti Ciganka udlan, da bi se prorokovalo šta će politički mudžahedini Sarajeva da učine dejtonskom Ustavu BiH. Da mu odrube glavu. Što se i dogodilo.

Danas se Ustava, u Sarajevu, u pet ambasada, u zgradi OHR-a, OHR je samo zgrada, u Briselu, u Berlinu, u Vašingtonu, niko ne drži. Tako da nikome nije jasno šta znači povratak na Ustav i šta znači optužba Republici Srpskoj da djeluje neustavno.

Sve što se iz Sarajeva javlja protiv Republike Srpske, neustavno je. Bisera Sera, Komšinka Komšić, Oružane snage, VSTS, Tužilaštvo, SIPA, Sud…

Cijela medijska prašina, jer tu malo ima političkoga, dijagnostikuje smrdež, trulež i prljadiku BiH, tog neustavnog parakoncepta kobiva države.

Republika Srpska se optužuje za kršenje Ustava

Republika Srpska se optužuje za kršenje Ustava, napad na ustavni poredak, na razbijanje BiH… Sve je to argumentacija u stilu Markale i četničko silovanje trista hiljada muslimanki.

Republika Srpska se optužuje za „neustavni“ 9. januar

Ustav BiH, ni po kom osnovu ne predviđa nadzor nad praznicima u Republici Srpskoj. Praznici nisu u deset dejtonskih nadležnosti ZI BiH.

Povratak ustavnih nadležnosti proglašava se rušenjem Ustava

Povratak ustavnih nadležnosti i formiranje instutucija u Srpskoj, na osnovu toga, proglašava se rušenjem Ustava. To je argumentacija Husine ćakije na koju se devet puta okliznuo Haso.

Sarajevo nema nijedan argument protiv Srba i Hrvata

Saraj-čador nema nijednog argumenta protiv dva naroda u BiH. Protiv Srba i Hrvata. Tu bitku, jednostavno, ne može da nosi, a o pobjedi ne treba ni da se zbori.

Skladište neustavnih instutucija u Sarajevu nije politička argumentacija

Riječi, djela, note, npr, Bisere Turković, ne znače ništa. Ministarstvo, kojem je na čelu, nije Ministarstvo, jer Savjet ministara nije Savjet ministarstava, nije Vlada, nije ustavan, i ona sama, nije ustavna, nije ništa. Ona je inokosni telal koji koristi lažnu platformu i funkciju za izjave i dopise.

Nevladin sektor

Od Točka 99 do sumnjivog sahranilišta u Potočarima. Po svom utemeljenju to ne može imati nikakav politički značaj.

Mediji

To su sitne plaćeničke avlije, privatne platforme za preživljavanje, koje hajku na Srpsku i Srbe pokušavaju da unovče radi prizemnog egzistencijaluka.

Intelektualijarijum

Ti gipsani lavići, koji objašnjavaju nešto što se ne može razumno ni razložiti ni napasti ni odbraniti, samo je niska potka tobožnje države sarajevske kotline.

Srpska izdajnička opozicija

Jad i bijeda podrške pljevastih poturica. Onaj ko na tome gradi političku platformu ili državu, ne može uspjeti.

Briselski vebaši

Citiraju se veb-stranice kao velika podrška Sarajevu. Jer, nema BiH i nju se, zvanično, institucionalno, ne može podržati. Nema se šta podržati.


Dakle.

Svako politički ozbiljan, i ovdje i u svijetu, ćuti.

Bosna i Hercegovina, ovakva kakvu su unakazili saraj unitaristi, uz lažnu, projektovanu i ukopničku pomoć pet ambasada, puštena je niz klizište.

Poruka je jasna. Gospodo, niste uspjeli u toj nemogućoj misiji. Nemojte nam slati SMS i SOS.

Toj sarajevskoj BiH je ostalo još samo da javno pozove onu usranu sienenovku – dođi, Kristijan, da nas spasavaš.

Dear USA nije naišlo na odjek.

Republika Srpska ima podršku Zapada za svoju ustavnu aktivnost samostalnosti Srpske.

Republika Srpska je dio globalnog preslagivanja. Uslovno rečeno, neke nove Jalte.

Sarajevo, kao i nakon oba svjetska rata, nije dio bilo kakvog mozaika. Ono je najvažnije bilo u SFRJ. Zato, podsvjesno, neracionalno, toliko voli ZAVNOBiH.

Sarajevo sve to ne može da shvati. Jer su politički muslimani, kao i svakodnevni živalj, trideset godina sluđivani jednim jedinim, jevtinim, čipom.

A, čipovi se ne mogu renovirati i osavremeniti.