Vasić: Kako je Republika Srpska učinila da ANP postane najveća masovna grobnica u BiH

31
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Republika Srpska je genijalnim političkim manevrom izvela najveću operaciju samostalnosti, od završetka Relija Dejton-Pariz naovamo.

Iskorištena je Deklaracija o vojnoj neutralnosti, koju je je usvojila Narodna skupština. Saraj Čadoru je bačen ANP. Kao mamac, varalica, keder. Za somove, klenove i unitarizma gladne štuke. Štukurčine.

Dabome da su se politički analfabeti, Bakir i Komšić, odmah upecali.

Zapadni stranci-usranci su u tome vidili priliku da se onemogući Dodik, Srpska i srpski Savjet ministara. U tome su vidili spas nakon propasti Operacije „David“, koja je, uz protestno pokriće, trebalo da omogući inženjering sa glasovima koje bi ubrali Ivanić i Govedarica.

ZSU su procijenili, da im, uz, ovakvog Vučića, treba samo četiri godine da ponište Dejtonsku Srpsku. Nakon čega bi se izgubila bilo kakva mogućnost povratka i oporavka.

Nu.

Republika Srpska ne prihvata ANP a Saraj Čador zapeo za ANP, kogladansrat.

To je izazvalo sljedeće posljedice:

– Politička scena Saraj Čadora postala je nevažna. Jedan Komšić je postao važniji od svih njih. SDA, čitaj Bakir, profitira.

– Saraj Čador, pred svojim grudobranima, gomila velike bitke koje neće moći da dobije. Izborni zakon HDZ-a, Mostar, NE NATO Republike Srpske.

– Od NATO je stvoren najbolji borac za Republiku Srpsku na zapadnoj međunarodnoj sceni.

– U Procesu ANP Savjet ministara (ANPSM), nevažne su postale zapadne ambasade.

– U Procesu ANPSM, nevažna je postala Parlamentarna skuština BiH.

– ANPSM je učinio da se Savjet ministara normira ispod tzv. tehničkog mandata. Čak i kad bi redovno radio, pokazalo se da on nije važan za Reubliku Srpsku. Savjet ministara važan je samo za muslimansku unitarizaciju BiH.

– ANP je razotkrio svu unitarnu halapljivost sarajevske politučke grupe, Bakir Čadora.

– Projekt ANP, učinio je da OHR i visoki predstavnik budu popišani ko ispod probušene strehe.

– Projekt ANP izbacio je iz igre cijelu zapadnu garnituru specijalnih izaslanika, predstavnika i izvjestilaca. Jer je izvanredno tajmiran. U smjeni dva briselska mandata i u doba Bregzita.

– Projekt ANP učinio je Brisel nevažnim. Kako da se Brisel zalaže za integracije u NATO a EU odbija Albaniju i S. Makedoniju. Kako samo Republiku Srpsku natjerivati u NATO.

– Projekt Srpske, ANP, zaustavio je, mada ne još formalno, lažni pristupni put prema EU. Pa, tako, i tihu unitarizaciju kroz lopovsku koordinaciju.


Stoga je Projekt ANP, najveći korak ka samostalnosti Republike Srpske.

To je prag ispod kojeg se, više, neće moći ići.