Vasić: Kiseonički napad pripremljen je ranije i trebalo je da se aktivira na proljeće, a onda je ludi Incko načinio haos

1924
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Nigdje opoziciona stranka ne iznosi stručne, istražne, manipulativne, činjenice o nekom problemu, aferi ili djelatnosti. Osim u slučaju Republike Srpske i SDS-a.

Mirko Šarović se ovih dana pokazuje boljim ekspertom u toj oblasti, nego Vasković. Balonačelnik je, spram Šarovića, obični amater. Ćorkanov unuk.

Dobro. Imao je Šarkan grešku sa kiseonikom za željeznice. Ili nije dobro pročitao ili nije dobro upamtio. Ali, već danas se predstavio u boljem svjetlu, kao da je tehnički direktor Kisikane Sisak.

Ključno pitanje je – otkuda Šaroviću, predsjedniku SDS-a, svi ti podaci, termini i procedure? A ni izbliza nije pokazao toliku osebujnost ni o jednoj od tri riječi iz naziva njegove stranke. Ni o srpskom, ni od demokratskom, ni o stranačkom segmentu.

Dakle.

Tajne službe su pripremile sve dosad iznešene poluistine, garnirane informacijama, o kiseoniku. Samo što nisu prethodno ubile kiseonik, kako su to učinile u slučaju „David“.

Tajne službe su pripremile sintagme koje koriste i ćorkani, i blogeri, i predsjendici stranaka. Manipulativna operacija se poznaje po identičnom korištenju riječi i sintagmi. Kao što je bilo u Americi, u slučaju Trampove rulje.

Iskorišten je haos u BiH, u kojem su poništene procedure, nadležnosti, zakonitosti i ustavnosti. Tako kako je sa kiseonikom, tako je u svakoj božijoj oblasti u BiH. Nemoguće je načiniti sistem jer kiseonik, lijekovi i zdravstvo nisu u nadležnosti BiH. Institucije koje BiH dobija, nametnute, otete, služe samo za unitarizam. A ne za lijekove i zdravstvo. Zato Agencija BiH za lijekove nije ništa radila, nije ništa preduzimala. Jer i ne može da radi. To su službe iskoristile.

Sve to sa kiseonikom, što ima nepravilno i nezakonito, ne može da se rješava preko transparensi inženjeringa niti preko političke stranke. To moraju da rade institucije. Ako radi TI, predsjednici stranaka, opozicija, to je politička manipulacija.

Kiseonički napad je pripremljen za proljeće sledeće godine. Jer je jasno da će korona trajati i tada. I kiseonik će biti aktuelan. Onda bi se izašlo sa podacima koliko je umrlih vlast Srpke potrovala kiseonikom. Organizovali bi se protesti diljem Republike. Tehnologija „David“.

Nu.

Ludi Incko, odnosno njegova tajna služba, jer kako iza Šarovića, Borenovića, dobro, on više pase mladi kupus nego što se prsi u javnosti, pošto pored Balonačelnika nema nikakvu šansu, jahaćeg makakija, blentevače… stoje tajne službe, tako stoje i iza Incka, lansirao je Zakon o zabrani negiranja genocida.

To je pokrenulo lavinu u Republici Srpskoj. Koju nisu očekivali. A Bakir je govorio da će se ljutiti mjesec dana i odljutiti.

Niko nije očekivao ni jedinstvo Srpske. Svijetle instuitucije BiH su došle u blokadu.

To ne odgovara ni opoziciji u Srpskoj. Jer. Zajedničke institucije, Saraj-država, njihov je kiseonik. To je njihovo jedino uporište.

U Republici Srpskoj nemaju uporišta. SDS je izgubio 50.000 glasova. Sad pokušavaju to da nadoknade kiseonikom.

BN TV koristi opoziciju Srpske, u sadjestvu sa jednom službom. SDS/PDP se zavaravaju da oni koriste BN TV. Naivno misle da se na vlast dolazi preko medija. Niti se dolazi niti se održava. SDS je imao sve medije, osim CNN-a, pa, gdje je sada? BN TV provodi projekt potčinjavanja opozicije. I kad dođu na vlast, neće vladati ničim a ni sobom. Samo je pitanje koliko koja tajna služba će imati udjela u vlasništvu. I koliko će sarađivati.

SDS/PDP se ne mogu iščupati iz ralja službi i Blentevače. Taj proces je, više, nemoguć. Sve su karte bačene na tu tehnologiju. Ako uspije, Republika Srpska je trajno potčinjena. I odmah će početi proces njenog rastakanja i eliminacije Srba iz BiH. Dok se ne svedu na nivo kao u Federaciji BiH.

Treba imati na umu da je skoro pola političke scene za takvo rješenje. Da trećina življa uživa da vidi krv i rušenje vlasti. Da je druga trećina ravnodušna. A da su oni koji su se borili za Republiku Srpsku, njihove porodice i porodice civilnih žrtava, nemoćni. I da niko od srpskog mozaika, nije uz Republiku Srpsku.

U skladu sa svim tim, treba se organizovati i uozbiljiti.