Vasić: Mirko Šarović, visoki predstavnik, inače, veleizdajnik

34
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Umjesto da se bavi reanimacijom SDS-a, koji je potreban Republici Srpskoj, on se bavi reanimacijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je potreban Sarajevu.

Javnosti baca prašinu u oči.

Cilj je, kobiva, odblokirati rad Predstvničkog doma, jer dvije milijarde maraka čekaju odluke, a to treba Republici Srpskoj.

Sad se sjetio para za Republiku Srpsku. A učestvovao četiri godine u onemućavanju Srpske, kad su u pitanju pare.

Za Srbe, ovdje, nikad nije bila stvar u parama. Tokom cijele istorije. Stvar je u opstanku. Sada je, stvar u Republici Srpskoj.

Šta znači Šarovićevo nastojanje da se odblokira rad Predstavničkog doma PS BiH? I zašto je on isturen na toj barikadi?

Šarović je od stranaca-usranaca, tipovan kao najizdajničkiji Srbin. On će otvoreno reći da neće polagati računa Narodnoj skupštini Republike Srpske. Niko drugi od opozicije, to neće javno reći. Ivanić će uraditi i gore od Šarovića, ali neće izreći takvu prijetnju.

– Šarović je dobio priliku da zamijeni visokog predstavnika. I oni su mijenjali poslovnike protiv Srpske.

– Šarović je idealan za tako nešto. Zato se ne oglašavaju muslimanski akteri. Kad to vodi Šarović, u budućnosti će se reći: Pa to je vaš Srbin radio. Kao što se sada čepe usta odlukom o ukidanju Vojske Republike Srpske.

– Znači da Saraj Čador vodi podmuklu politiku Sulejmana Veličanstvenog. Pomoću Komšića, naguzimo Hrvate, a pomoću Šarovića, Ivanića, Crnatka… naguzimo Srbe i Srpsku. A mi? Mi u ćaršiju, sa crvenim fesom.

– Znači da je Šarović već pristao da Republici Srpskoj uzme četiri godine u prošlom mandatu, pa pomaže da joj se uzmu još četiri u ovom.

– Bitno je zaobići Savjet ministara. Jer je na Republiku Srpsku došao red da ga preuzme. Tako će Republika Srpska, 20 godina biti bez uticaja u Savjetu ministara.

– Kada se odblokira Predstavnički dom, onda se trajno može onemogućiti izbor Savjeta ministara sa srpskim vođstvom. On bi, takav je plan, do narednih opštih izbora, ostao u tehničkom mandatu.

– Bitno je, trajno, otklanjati blokade kojima može da se zaštiti Republika Srpska. Blokade su ugrađene u Dejtonski sporazum i Ustav BiH, jer su u tronacinalnoj zajednici neophodne. Ona bez zaštitie svake nacije, ne može opstati.

– Znači da je ovo dobar korak ka uništenju Republike Srpske.


Sreća Šarovićeva što je SNSD mlak i pičkast.

Meni bi već sada svaki birač znao za sintagmu Veleizdaja Šarović.