Vasić: Muslimanska uzurpacija Bosne i Hercegovine mora se riješiti ili da se Republika Srpska odmah povuče iz tri institucije

31
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Depresijacija Srba i Hrvata, Republike Srpske i Herceg-Bosne, u razmjerima tzv. Bosne i Hercegovine i zapadaških čaršijskih izmećara, mora da se zaustavi.

Proceduralno, na silu.

Razgovori o rješenjima pitanja koja poništavaju Srbe i Hrvate, Izborni zakon, Ustavni sud, povratak nadležnosti… nikada neće donijeti kvalitetno dejtonsko rješenje.

Muslimani u BiH su svoju nemoć i nebitnost, pretvorili u trajnu uzurpaciju BiH, još kad je Alija Izetbegović rekao da će za BiH žrtvovati mir.

Obraćanje Bećirovića, trećinskog člana Predsjedništva BiH, „u ime Bosne i Hercegovine“, u Ujedinjenim nacijama, čista je demonstracija teritorijalističkog nacizma sarajmuslimana.

On pred cijelim svijetom plagira i laže da je BiH muslimanska teritorija.

On, još, podjaruje mržnju kod muslimana u BiH, koji će sutra, i u banalnoj stvari, da pokazuju da je BiH njihova i da drugi nemaju nikakva prava.

To pitanje, pitanje latentne muslimanske uzurpacije, Republika Srpska treba iznijeti pred „Trojku“ sa kojom SNSD, i koalicija, čini mozaičku garnituru u zajedničkim institucijama.

Ili će se odmah prestati sa tim ili se Republika Srpska povlači iz Predsjedništva BiH, iz Parlamentarne skupštine i iz Savjeta ministara.

Jednom Republika Srpska mora da shvati da trojnog dogovora nema u BiH.

Muslimani su ušli u rat da se ne bi trojno dogovorili.

Potrebno je voditi državu Srpsku, a ne samo politiku.