Vasić: Raspad Jugoslavije završiće se u BiH, nestankom Srba i Srpske ili razlazom BiH

80
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Mnogi dželat Zapada, a i mali miš Kurti, upoređuje Zajednicu srpskih opština sa Republikom Srpskom. Izvika je da nam ne treba nova Republika Srpska.

U tome nije samo poniženje Srpske, već se u tome krije plan da se Republika Srpska poništi, da se svede na zajednicu opština sa malo srpskog jezika i ćirilice.

Bitka koja je dobijena protiv ilegalnog Šmita, opšte razgaćenje opozicije u Republici Srpskoj i njihovo povlačenje iza prvog žbuna, ne treba da zavara Republiku Srpsku. Zapad od svog cilja ne odustaje. A on je – poništenje Republike Srpske.

Jelena Trivić Šmitulja, obratila se svojim biračima preko nekog saraj medija i jasno izdeklamovala šta su joj naložili. U tom izlaganju se jasno kaže da se opozicija, mada ona govori u svoje ime i u ime svog Fronta, zalaže za BiH, protiv samostalnosti, nezavisnosti, otcjepljenja, izlaska Republike Srpske, na dejtonskom kolosijeku, po dejtonskim nadležnostima i u dejtonskim granicama.

Takva orijentacija Šmitulje bila bi bezazlena da to nije orijentacija cijele opozicije. A i drugih koji bi se pridružili u određenom trenutku.

Ostanak Republike Srpske u BiH vodi u nestanak. Cijeli period od potpisa Dejtona, to dokazuje.

Tolike su ofanzive pokrenute za umanjenje, otimanje, nametanje, nadležnosti i neustavnosti nad Republikom Srpskom, da niko ne može očekivati da će u narednih trideset godina, ijedan dan biti providan i slobodan za Republiku Srpsku.

Jelena Trivić se opredijelila za poništenje Republike Srpske.

Pošto je suština raspada SFRJ, u nestanku, protjerivanju uništenju Srba na svim područjima osim južno od Beograda, BiH je ostavljena kao privremeno rješenje.

Određene snage su prihvatile stvarno stanje i očuvanje Republike Srpske, kojoj je pridodata na brzinu sklopljena Federacija BiH, jer tada nije bilo moguće da se uništi vojno i poništi politički.

Odmah poslije potpisa u Parizu, Zapad je krenuo u poništenje Republike Srpske. Računa se da će se Srbe tako lakše uništiti i eliminisati sa njihove teritorije, nego da se BiH odmah podijeli i Srpska pridoda Srbiji.

Zapadu ne odgovara bilo kakvo jačanje i proširenje Srbije.

Raspad Jugoslavije, uspio je na svim prostorima osim još u BiH.

U skladu sa ciljem uništenja Srba, Republika Srpska mora biti poništena a Srbi ovdje ili protjerani, ili eliminisani ili denacionalizovani.

Drugi mogući scenario završetka raspada Jugoslavije, jeste u razlazu BiH. Republika Srpska da se osamostali, a sa Federacijom kako se dogovore.

To osamostaljenje ne treba da uključuje pripajanje Srbiji. Jer to ne odgovara ni Srpskoj ni Zapadu ni Rusiji ni Kini.

Stoga Republika Srpska mora da se bori. Ako treba, još trideset godina, pa još trideset.

Borba će trajati dugo, dok se u Srbiji ne riješi Kosovo, Sandžak i Vojvodina.

Samo će ta borba razobličavati šmitulje i izdajnike, i činiti ih sve manjim i manjim.