Vasić: Samo veći jad od Eskobara, uzda se u Eskobara

132
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD. Nekom ta sintagma govori o važnom akeru međunarodne zajednice, o povratku SAD u BiH i na Balkan, o tome da je BiH opet u fokusu a da će NATO bombardovati Republiku Srpsku, samo dok mraz malo popusti, da je to čarobnjak koji će ovce jalovice opozicije dovesti na vlast.

Meni ta sintagma govori da taj Eskobar ne vrijedi ni po pizde ladne vode.

Jasno je da je to mjesto smišljeno da se u Stejt birokratiji riješe problemi nagomilanih nesposobnjaka, regrutovanih samo za sitne praktične poslove.

Eskobar je jedan od tih.

Počeo kao službenik u OHR u Banjaluci.

Meni, koji sam iz rata izašao kao goljo, postao ministar sa Škodom 120l, starom 15 godina, takvi eskobari su i tada ličili na američke jadnike. Imaju neke izraubovane cipele, hlače potkraćene, kao da su iz druge ruke, ili pozajmljene od susjeda, sako, za koji ne znaju zašta služi. Stoji im ko sakao. I nosaju flašicu vode. Mi smo gubavi divljaci, ovdje je sve zatrovano.

Nu. Vi i dalje smatrajte da je došao stvoritelj, icjelitelj, donisitelj.

Eskobar je pedalj za mjerenje malih vrijednosti na političkoj sceni Srpske. Ko se njime oduševljava, bezvrijedan je na političkom tržištu birača i javnosti. Jednak je Sarajevu. Koje se oduševljava svakim ko nosi bič, jer misle da će to pomoći protiv Srba.

Javni nastupi Eskobara, a i zatvoreni, kapacitiraju ga na nivo Vukanovića. Odala ga je korupcija. Eskobar je izjavio da je Dodik išao u Rusiju da sakrije, spasi, zaštiti, ne sjećam se tačno šta je rekao, svoje pare. Razlika između Eskobara i Vukanovića, samo je u tome što se Vukanović toga nije sjetio. I što Eskobar nema para da presađuje kosu u Turskoj.

Ti sitni predstavnici međunarodne zajednice, smislili su tu storiju o kriminalu i korupciji, ima više od dvadeset godina. To je opoziciji jedina parola za izbore, za borbu za vlast, vrhunaravska zamjena za politički program.

Ta K&K, zanimljivo, samo postoji u Republici Srpskoj. U Federaciji, tu samo preko Ugra, ne postoji.

Eskobar je, dabome, GPB – Gola Politička Budala. Kao i njegovi eskobarci, ovdje, rukovoditeljstvo SDS-a i PDP-a.

K&K, u smislu poliitčkog pozicioniranja i uticaja na izbore, kod Srba malo znači. Vremensko nasljeđe je uticalo na srpsku političku i nacionalnu svijest, tako da Srbi vlast i državu ne smatraju svojom. Šta me boli kurac dal kradu il’ ne kradu. Ne kradu meni, ja imam sikiru uvijek sa sobom.

U slučaju rata i napada, Srbi će ustati, jer zemlju smatraju svojom. Zemlja je nešto između njive i države. A i to je ostalo još samo u Srpskoj.

Dakle, ta izmišljotina o K&K, Srbe samo dalje pravi budalama. Ponižava ih. I opoziciju i Srbe, kao nepolitičku, nenacionalnu masu. Sitni džeparoši.

Može Dodik pokrasti sve, niko se neće počešati po gujici.

Srbi protiv nekoga glasaju ne za to što krade, ili što njegova vlast krade, ili što neko priča da kradu, ili što misle da kradu, već iz svojih alijeniranih, voajerskih, izvaranih i razočaranih bolesti, koje su se prelile u podsvijest.

Ali. Nemam ništa protvi da Eskobara ljubite u guzicu, ako mislite da će vam to donijeti glasove.