Vasić: Vukoje noćas mora pasti, Bećirović

46
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Sve što se u javnosti čuje, saopštava, argumentuje, manipuliše… povodom izbora Marina Vukoje za hrvatskog sudiju Ustavnog suda BiH, nije tačno.

Sve ima ulogu da prikrije propast muslimanskog Saraj-Čadora kao lažne detekcione lampice da postoji država BiH.

Država BiH ne postoji. Sarajmuslimani je, preko nekoliko prigrabljenih, preotetih, nedejtonskih, punktova, neprestano održavaju u lažnom životu.

Sada je došlo vrijeme da pucaju sve spone te lažne, vještačke, preotete države.

Rezolucija to pokazuje. To je zadnji trzaj mrtvaca. Lažnom rezolucijom, koja nije dobila većinu u UN, pokušava se revatilizovati lažni genocid u Srebrenici na kome počiva lažna sarajdržava BiH.

Ustavni sud je bio unutrašnji stub lažne sarajdržave BiH. On je odlučivao o svakom prohtjevu sarajmuslimana. To je bio prvi zabilježeni ćeif sud u teoriji i praksi države i prava. On nije mogao da odlučuje o svemu tome.

BiH je konfederacija i Ustavni sud može da odlučuje samo o pitanjima saglasja sa Ustavom o onome što su akti zajedničkih institucija, Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH. Savjet ministara ne spada u tu kategoriju jer je deformisano tijelo. Savjet ministara je pomoćni organ Predsjedništva i ne može da donosi samostalne odluke.

Sarajmuslimani su sada shvatili da gube Ustavni sud.

Republika Srpska ima načina da blokira Sud i da sve njegove odluke budu ništavne.

Da bi to kako-tako sakrili i prikrpili, sarajmuslimani traže način da se izabere muslimanski Hrvat u Ustavni sud. Sarajmuslimani žele da to bude MUS – Muslimanski ustavni sud.

Za to bi služili sudije stranci i jedan hrvatski musliman. Muslimanski Hrvat. Nebinarni sudija.

Sve drugo, o vezi sa HDZ, nestručnosti… smiješni su ćaršijski jetrvluci.

Ustavni sud koji je trebao biti Islamska deklaracija, propada pred našim očima.

Tako propada i BiH.