Vasić: Zapad lažnim parama najprije pokupuje lažne Srbe, a onda i stvarne – dolazi lešinarka Lajen

14
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Sjetite se ukrajinskih scena briselske superzvijezde Fon der Lajen. Došla na režiranu scenu sa leševima koje treba predstaviti kao žrtve genocida kojeg čine Rusi. Pa, kobiva, iznenadila. Jao, mrtvi, jebote.

Ta lešinarka dolazi sada na zapadni Balkan. Dolazi Srbima. Dolazi zbog Srba. Gleda Srbe kao leševe. To je jedina svrha njenog dolaska. Prate je talambasi.

Donosi šest milijardi evra. Onih istih kojima je finansirana krv Ukrajinaca i Ukrajinci dok su ubijali i spaljivali civile Ruse, skoro deset godina unazad.

Zapad nema stvarne pare. Stvarne su bile dok je bilo kolonijalizma. Pa su gradili gradove velike kulture.

Danas su to štampane pare, na malo boljem papiru od toaletne celuloze. Danas su to pare laži. Pare zapadnog totalitarizma, neviđenog u ljudskoj istoriji.

Za Zapadni Balkan, mada nije jasno šta je to i da takvo nešto uopšte postoji, šest i po miliajrdi nije nikakava para. Ta suma neće doći odjednom, jer je nemaju. A iako dođe u cijelosti, doći će onima koje oni, briselaši, proberu.

Biće upotrijebljena za preoblikovanje ovdašnjeg političkog stanja, ekonomije, svijesti, poretka, kako bi se ova teritorija lakše potčinila Zapadu a odvojila od Rusije i Kine.

Neko od Srba, politički poluzvaničnih ili intelektualnih, trebao bi da kaže da ta gospođura nije dobro došla ovdje. Jer nosi politiku Brisela i Zapada, politiku totalitarizma, koja uništava nacije i države.