Višečlanoj porodici Večernović donacija za proširenje kuće

62
Foto: zeljka.cvijanovic/instagram

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas višečlanu porodicu Večernović iz Nožičkog kod Srpca i uručila joj rješenje o donaciji za dogradnju i opremanje kuće.

Senka i Velibor Večernović imaju šestoro djece, dječake Gojka i Aleksandra, te djevojčice Goranu, Bojanu, Maju i Jelenu. Najstariji Gojko ima 14 godina, a najmlađi Aleksandar godinu i po.

Velibor je nezaposlen, zarađuje radom u nadnicama, a jedino redovno primanje im je dječiji dodatak.

Cvijanovićeva je istakla da joj je zadovoljstvo što može pomoći ovakvoj porodici, te osim donacije za dogradnju kuće najavila još jednu u vidu plastenika.

– Ovo je skromna porodica koja nema nikakva velika očekivanja. Ali, ono što je realno za očekivati jeste da im se naprave bolji uslovi za život i to ćemo i uraditi ovom donacijom koju je obezbijedio kabinet predsjednika – rekla je Cvijanović novinarima u Nožičkom.

Foto: zeljka.cvijanovic/instagram

Prema njenim riječima, sredstva će biti iskorištena za sanaciju kuće i obezbjeđivanje boljih uslova za život Večernovića.

– Ono što bi trebalo da im olakša jeste i plastenik i vidim da je ova porodica posebno zahvalna na tome i da će im to mnogo značiti – naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla da je važno da republička i lokalna vlast brinu o porodicama koje imaju više djece i koje žele da im grade neku bolju budućnost.

– Mislim da je uloga svih nas, na kojem god nivou vlasti bili, da udružimo snage i pomognemo tim ljudima. Bilo bi najbolje da se za ove porodice obezbijedi posao, da ljudi sami brinu o svojim porodicama, ali to, nažalost, nije uvijek moguće. Na tome ćemo raditi u perspektivi – poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je mnogo urađeno u okviru širokog programa pomoći višečlanim porodicama širom Republike Srpske, bilo da je riječ o finansijskoj podršci, podršci koja se odnosila na izgradnju kuća ili besplatne udžbenike.

– Sve su to stvari koje na određen način treba da im pomognu. Nama je važno da se sva djeca u Republici Srpskoj izvedu na pravi put – rekla je Cvijanović.

Ona je izrazila zahvalnost lokalnoj zajednici koja nastoji na izađe u susret potrebama svojih građana.

Foto: zeljka.cvijanovic/instagram

Senka Večernović je zahvalila za ogromnu pomoć, ističući da će im na ovaj način biti riješen trenutno najveći problem.

– Posebno nam znači to što ćemo dobiti plastenik, jer od poljoprivrede živimo. Suprug i ja nemamo stalan posao, ali radimo za svoju djecu – rekla je Senka.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da je lokalna vlast ranije, u okviru svojih mogućnosti, izlazila u susret Večernovićima da im se obezbijede što bolji uslovi stanovanja.

– Zahvaljujući donaciji predsjednika i njenog kabineta kuća će biti proširena. Zadovoljan sam što će ova dječica dobiti bolje uslove za odrastanje, a posebno mi je drago što višečlane porodice uvijek mogu da računaju na pomoć republičkih vlasti – poručio je Dragosavljević.