Višković: 70 miliona KM godišnje za porodice sa četvoro i više djece

2
Foto: SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da se u Srpskoj godišnje izdvaja 70 miliona KM za porodice sa četvoro i više djece.

– Uveli smo i nove kategorije među kojima je naknada roditelju – staratelju. Treba da vidimo kakve su nam mogućnosti i šta možemo poštovati kada je riječ o višečlanim porodicama – naveo je Višković u Narodnoj skupštini Srpske odgovarajući na poslanička pitanja.

Na pitanje da li Vlada planira da se uključi u izgradnju i finansiranje srednjoškolskog centra u Istočnoj Ilidži, Višković je rekao da grad Istočno Sarajevo treba da usvoji odluku da li je ovo neophodna investicija u ovom trenutku.

– Znam za ovaj zahtjev iz Istočne Ilidže i težnja svake lokalne zajednice jeste da ima svoj srednjoškolski centar i podržavam ovu inicijativu. Ne bježimo od toga da bude izgrađen ovaj centar ukoliko bude opravdano – rekao je Višković.

On je naglasio da Vlada Srpske ulaže značajna sredstva u izgradnju osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu, te zgrade Rektorata i Muzičke akademije.

Kada je riječ o isplati naknada za nezaposlena lica, Višković je kazao da ih isplaćuje Republički zavod za zapošljavanje, a ne Vlada Srpske, međutim on je naveo da ga je direktor Zavoda informisao da u ovom slučaju ima zloupotreba.

– Vlada je doznačila miliona KM kako bi naknade bile isplaćene za period u kome su kasnile – rekao je Višković.