Višković: Narod i predstavnici vlasti zajedno brane Republiku Srpsku

6
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Osmacima da je zajednički cilj naroda i predstavnika vlasti da brane Republiku Srpsku i njene institucije.

Višković je rekao Srni da je srpski narod branio i odbranio Republiku Srpsku i da je narod taj koji će se zajedno sa institucijama Srpske odbraniti od sve češćih napada na Republiku Srpsku.

– Mi ne tražimo da narod brani pojedinca, da li je to Milorad Dodik, Radovan Višković, Željka Cvijanović ili neko drugi. Mi radimo svoj posao i onog trenutka kada smo se prihvatili državnih pozicija bili smo svjesni da se u nekom momentu može desiti upravo ovo što se sada dešava – da nekome smeta što branimo Ustav Republike Srpske – naglasio je Višković.

Ističući da vlast može funkcionisati samo ako je uz narod i sa narodom, Višković je rekao da političari, ako se otuđe i ne čuju glas naroda sigurno neće imati političku budućnost da ostanu na izabranim pozicijama.

– Narod hoće da svoje predstavnike vlasti vidi, da su tu sa njim, da se nisu otuđili, da žele da razgovaraju sa ljudima u svakoj prilici, jer se tada ljudi osjećaju poštovanijim i cjenjenijim – naveo je Višković.

On je istakao da je nekad dovoljno čovjeku pružiti ruku pa da na neki način osjeti da je poštovan, uvažen i da nije zaboravljen ili odbačen.

Višković je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom danas prisustvovao manifestaciji „Birčanska jagnjijada“ u Borogovu kod Osmaka.