Višković sa Zatlerom: Srpska prva ispunjava obaveze u evropskim integracijama

15
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Zatlerom.

Višković je istakao opredijeljenost Republike Srpske za evropske integracije te upoznao Zatlera sa Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, koji je kreiran u skladu sa preporukama iz Mišljenja Evropske komisije.

Višković je ponovio da Republika Srpska prva u BiH ispunjava obaveze kada je riječ o evropskim integracijama i naglasio da će nastaviti da aktivno daje doprinos na provođenju aktivnosti po pitanju opredijeljenosti za evropski put uvažavajući ustavne nadležnosti u BiH.

Na sastanku je razgovarano i o reformi javne uprave, instrumentu predpristupne pomoći (IPA 3) kao i aktivnostima po pitanju digitalizacije poslovanja, kao i predstojećim zajedničkim sastancima i aktivnostima Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Savjeta ministara, te je istaknuto uvjerenje da će na partnerskim odnosima biti nastavljeni započeti reformski procesi i realizacija projekata koji su od značaja za unapređenje poslovnog ambijenta i poboljšanje standarda svih građana, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Foto: SRNA