Vlada Crne Gore: Podrška Bratićevoj, vjerujemo da će tradicionalne vrijednosti nadjačati sve mržnje i podjele

5
Foto: Vesna Bratić

Cijela Vlada diže glas u znak podrške ministarki Vesni Bratić, uglednoj članici domaće i svjetske akademske zajednice, i poziva nadležne organe na adekvatnu reakciju na ovaj i sve slične slučajeve, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Iz Vlade su poručili da se patriotizam i briga za narod i državu pokazuju dobrim djelima, a ne riječima nasilja i uvredama.

– Sigurni smo da su ovakvi pojedinci rijetki izuzeci u našem društvu, ali javnost ne smije biti nijema na njihova nedjela. Duboko vjerujemo da će tradicionalne, temeljne vrijednosti na kojima počiva Crna Gora nadjačati sve mržnje i podjele, a da naš javni prostor neće biti poligon prijetnji i uvreda, već mjesto uvažavanja svakog pojedinca i poštovanja apsolutno svih ljudskih prava i sloboda – piše na Tviter nalogu Vlade.

Podsjećamo, izvjesna Katarina Mrvaljević prijetila je batinama ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta uz obavezno pominjanje „patriotskih“ stranica.

Ona je, između ostalog napisala da će „milovati“ ministarku da se osjeti „DNK vero Montenegro“ a zatim da „izrecituje“ pjesmu „šaka, nos, pastos“.