Vlada Crne Gore spremna da privremeno odloži primjenu Zakona?

14
Foto: news.yahoo.com

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji rekao je da mu je premijer Duško Marković saopštio da je Vlada Crne Gore spremna da privremeno odloži primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pišu podgoričke Vijesti.

Više izvora Vijestima je potvrdilo da je Varhelji tu poruku prenio na sastanku sa crnogorskom opozicijom.

Marković je navodno ponudio da se primjena Zakona odloži do odluke Ustavnog suda, a u slučaju da bude odbijena inicijativa Mitropolije crnogorsko-primorske, do odluke Suda u Strazburu.

Vijestima je nezvanično iz Vlade objašnjeno da je to logičan potez, jer je zakon leks specijalis i da je vrlo važna ustavnost zakona.

Vijesti još uvek nisu dobile odgovor na pitanja koja su zvanično uputile Vladi.

Marković: Nema suspenzije Zakona

Nema suspenzije Zakona o slobodi vjeroispovijesti, već razgovor o svim pitanjima, pa i mogućnosti Mitropolije crnogorsko-primorske da pokrene ocjenu ustavnosti zakona, rekao je premijer Crne Gore Duško Marković za Vijesti.

Marković je rekao da neće biti privremenog odlaganja primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

– Nema suspenzije Zakona, već razgovor o svim pitanjima, pa i mogućnosti Mitropolije crnogorsko-primorske da pokrenu ocjenu ustavnosti zakona. Sljedeće nedjelje će biti ponuđeni i termini za početak razgovora – rekao je Marković.