Vladika Dimitrije: Litije mogu donijeti samo dobro Crnoj Gori

100
Foto: Vijesti.me

Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije rekao je večeras nakon molebana u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da je velika čast, radost, ljubav i blagoslov biti sa narodom u litiji u gradu Svetog Vasilija, ističući da litije organizovane nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti samo dobro mogu donijeti Crnoj Gori.

– Došao sam ovdje da se naučim nečemu. Vi ste poslanica Božija, vi ste poslanica napisana ne mastilom i na papiru, nego vi narode Božiji, vaša vjera, ova crkva, ovdje je poslanica napisana u srcima svih vas. Ko je pametan i mudar ćuti i uči iz ovog proročkog glasa Božijega koji se odašilje od vaših srdaca. Ta vaša srca su zalog boljitka, zalog našeg preporoda – rekao je vladika Dimitrije.

Foto: Vijesti.me

On je u obraćanju vjernicima na nikšićkom glavnom trgu istakao da se ovim litijama želi pravda za sve ljude svih ideoloških, nacionalnih i vjerskih opredjeljenja.

– Ovo su litije koje samo dobro mogu donijeti ovoj državi, tako da oni koji govore da su one protiv varaju se jer ovaj narod i vi svi svjedočite da ste puni ljubavi i da želite da svi uđu u istinu i radost Gospoda – poručio je episkop zahumsko-hercegovački.

Foto: Crnogorski vremeplov/Facebook