Vladika Grigorije: Vakcina nije napravljena da nas ubije nego da nas spase

124
Foto: Vladika Grigorije

Episkop dizeldorfski i njemački Grigorije poručio je da ne postoji bolje rješenje u suzbijanju virusa korona od vakcine.

– Izabrao sam da se vakcinišem jer želim da budem zdrav, želim da živim i da budem u društvu ljudi, a prije svega imam povjerenje kada je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije nego da nas spase – kazao je vladika Grigorije.

Pravoslavna episkopska konferencija u Njemačkoj juče je pozvala građane da se vakcinišu i time spriječe dalje širenje koronavirusa.

U saopštenju Eparhije diseldorfske i njemačke navodi se da „potpuno svjesni svoje odgovornosti pred Bogom i vjernicima, koji u nas imaju povjerenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete“.

– Znajući da postoji ogroman broj onih koji se plaše, podozrijevaju i smatraju da su ugroženi time, mi smo uz punu odgovornost i sa sviješću da nismo stručnjaci iz te oblasti, pozvali sve ljude da se vakcinišu, jer trenutno – a to je bilo saborno mišljenje svih episkopa kao i vladike ruskog Marka – ne postoji bolje rješenje u suzbijanju virusa nego što je pomenuta vakcina – naveo je vladika Grigorije.

On je pojasnio da je dan uoči održavanja konferencije sveštenik Antiohijske pravoslavne crkve, koji je inače i ljekar, predložio da se napravi apel koji bi se odnosio „na sve ono što se u ovom momentu događa oko nas“.

Video: Episkop.grigorije/Instagram