Vladika Joanikije testiran na virus korona

10
Foto: Boris Pejović/Vijesti.me

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije testiran je jutros na virus korona, dobrog je opšteg stanja i vitalnih parametara, te je upućen na kućno liječenje uz nadzor ljekara, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Iz Eparhije navode da su jutros izvršen detaljni ljekarski pregledi i da se sa sigurnošću može reći da je episkop Joanikije urednog zdravstvenog stanja.

– Radiografija pluća ne pokazuje promjene, dok je nakon CT pregleda (skenera) ustanovljeno da vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu – navodi se u saopštenju.

Iz Eparhije dodaju da je urađeno i pi-si-ar testiranje na virus korona, čiji se rezultati očekuju i o čemu će javnost biti obaviještena.

Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, episkop je pregledan konzilijarno od ljekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija.

– Episkop Joanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama) i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara – navodi se u saopštenju.

O daljem zdravstvenom stanju episkopa Joanikija, kako je navedeno, javnost će biti blagovremeno obavještavana preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke.

Iz Eparhije su sinoć saopštili da je vladika Joanikije tokom dana osjetio malaksalost uz blago povišenu temperaturu, da će danas biti testiran na virus korona, kao i da je u samoizolaciji u manastiru Đurđevi Stupovi.