Vlasenica: Zahvalnost Vladi za podršku

4
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Vlasenici naredne sedmice očekuju dopremanje robe koja je donacija Vlade Republike Srpske, kada će početi podjela jednog dijela socijalno ugroženom stanoviništvu, a drugi dio će biti sačuvan za potrebe Narodne kuhinje.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Milena Neđić zahvalila je Vladi Srpske za podršku koju pruža ovoj ustanovi sa 30 korisnika stalne socijalne pomoći, a u okviru koje djeluje i Narodna kuhinja sa 50 korisnika.

Neđićeva je navela da vlasenički Crveni krst treba da dobije oko dvije tone brašna, 50 kilograma soli, 100 kilograma šećera, 100 litara ulja i 2.065 konzervi.

Ona je dodala i da u skorije vrijeme očekuju novac namijenjen za korisnike Narodne kuhinje kao pomoć za obezbjeđivanje dodatne količine hrane.

– Imamo najave da ćemo dobiti po 100 KM za 50 korisnika naše kuhinje i to će nam mnogo značiti jer dosta ljudi nema nikakva primanja i žive od obroka koje dobiju od nas – navela je Neđićeva.

Ona je zahvalila Vladi Republike Srpske, ističući da je svaki vid pomoći korisnicima dobro došao, i dodala da posebno raduje činjenica da nisu zaboravljeni oni kojima je potrebna podrška.

Neđićeva je rekla i da Narodna kuhinja radi nesmetano zahvaljujući mjesečnom izdvajanju od 1.650 KM iz opštinskog budžeta.