Vođević: Srbi da slijede put Svetog Save

24
Foto: Dragan Vođević/Facebook

U parohijskom domu Hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu održana je svetosavska priredba na kojoj su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević istakao je da je Sveti Sava okupljao srpski narod kroz cijelu njegovu istoriju, ističući da Srbi treba da budu ponosni što su potomci Svetog Save i da slijede njegov put.

– Istorija nas uči, ali i obavezuje da se Svetosavlje prenosi sa koljena na koljeno. Znamo da je Sava živio 60 godina, ali je zaista mnogo toga u životu uspio i uradio na dobrobit svih nas – rekao je Vođević novinarima.

Foto: SRNA

Protojerej-stavrofor Savo Janković pohvalio je svetosavsku priredbu i nastupe učenika koji su govorili o divnim djelima Svetog Save.

– Svetog Savu proslavljaju sve srpske škole, cijela naša Srpska pravoslavna crkva, a posebno mi ovdje koji imamo predivan hram koji je posvećen našem svetitelju – naglasio je Janković.

Učenica petog razreda Ivana Lazendić rekla je da joj je drago što su ovaj veliki praznik obilježili na poseban način i izrazila nadu da će to činiti i narednih godina.

Sinoćnju priredbu organizovali su Crkvena opština Mrkonjić Grad, opština i Kulturno-sportski centar „Petar Kočić“.