Vučević: Helez neodgovornim izjavama ugrožava mir i stabilnost u regionu

10
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Premijer Srbije Miloš Vučević ocijenio je danas da ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez nastavlja sa neodgovornim i neozbiljnim izjavama, ali izjavama koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

On je povodom izjave Heleza koji je iznio optužbe na račun predsejdnika Srbije Aleksandra Vučića i kritike Dejtonskog sporazuma, poručio da će Srbija uvijek braniti svoje interese i da neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost.

– Ovakvi napadi, nažalost, nisu izuzetak, nego svakodnevna praksa. Političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika koju sporovodi predsjednik Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Srbije – naveo je Vučević.

Zato, kako je dodao, i ne čude konstantni napadi na Vučića, a sve s ciljem slabljenja Srbije i Republike Srpske.

– Naša poruka i politika je jasna – mir, stabilnost i gledanje u budućnost. Sa Bošnjacima u BiH hoćemo da imamo najbolje moguće odnose. Srbija priznaje nezavisnost BIH u postojećim granicama ali nikada nećemo odustati od podrške našem narodu u Republici Srpskoj – rekao je Vučević.

Dejtonski sporazum je, kako je naglasio, temelj mira u Bosni i Hercegovini i regionu, i svaki pokušaj njegovog podrivanja predstavlja opasnost za sve narode Balkana.

– Srbija će uvijek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost – zaključio je Vučević.