Vučić i Đukanović ne mogu da usaglase stavove

28
Foto: CDM (arhiva)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć u Izraelu o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, ocjenjujući da po tom pitanju nije moguće postići zajednički stav.

– Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav – rekao je Vučić za Blic.

Podsjetimo, dvojica predsjednika borave u ovoj zemlji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Dvojica predsjednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

– Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja – rekao je Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

– Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu – kazao je Vučić.