Vučić: Istorijski trenutak zahtijeva jedinstvo Srba pod zastavom mira i života

11
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Bijeljini da ovaj istorijski trenutak zahtijeva da se Srbi ujedine pod svojom zastavom – zastavom i mira i života.

– Hoću da govorim danas i o zastavama naših razlika koje moramo da ujedinimo da bi svaka od njih imala slobodu i da bismo svi mi zajedno imali svoju Srbiju i svoju Srpsku – istakao je Vučić na obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On je naglasio da današnji izazovi nisu mnogo manji nego oni sa kojima je bila suočena generacija koja je pobijedila u Prvom svjetskom ratu.

– Nisu, jer i danas, iako to ne želimo da vidimo, možemo da izgubimo sve ono što su u jednom trenutku izgubili i oni – i slobodu, i državu, i živote. Moramo konačno da shvatimo i da naše nesloge, naše narcisoidne, a male razlike, biju bitke u kojima niko ne može da pobedi, osim onih koji žele slabu i poraženu i Srbiju i Srpsku – napomenuo je Vučić.

Vučić je istakao da je u vrijeme kada je srpska vojska pod srpskim zastavama krenula u oslobađanje Srbije postojalo jedinstvo svih različitih, seljaka i građana, vojnika i oficira, pravoslavnih, ali i drugih, jer je to bio jedini način i jedini put do slobode.

– Prvo smo morali da se ujedinimo da bismo naše različitosti mogli da predstavimo kao slobodne – rekao je Vučić.