Vučić: Narod u Republici Srpskoj čuva svoje ognjište

9
Foto: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Srpcu da srpski narod u Srpskoj samo čuva svoje ognjište i želi da bude svoj na svome.

Vučić je istakao da je srećan što su danas zvaničnici Srpske i Srbije dugo mogli da razgovaraju u manastiru Osovica, iako nisu bili laki razgovori, imajući u vidu situaciju.

On je naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali u teškim trenucima zbog velikih spoljnih pritisaka ne može, nema pravo i ne smije da okrene leđa Srpskoj, bez obzira što će to biti, iskreno govoreći, dodatni teret na leđima Srbiji.

– Znamo da naš narod u Srpskoj samo čuva svoje ognjište i želi da bude svoj na svome. Srbija će u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, Dejtonom, Poveljom UN uvijek učiniti sve što može da pomogne narodu u Srpskoj – rekao je Vučić novinarima nakon obilaska novoizgarđenog vrtića „Srbija“.

On je rekao da je gradnja vrtića u Srpcu „mala stvar“ i da vjeruje da u mnogo drugih opština može još dosta toga da bude urađeno.

Vučić je rekao da sutra predstoje važni poltički razgovori, prvi put odlazak na Petrovačku cestu, te u Prijedor na obilježavanje sjećanja na Pogrom „Oluju“.

– Borićemo se i vjerujem da ćemo uspjeti da sačuvamo sebe i naš narod i da budemo i jači – rekao je Vučić.