Vučić: Odnosi Srbije i BiH da budu racionalni i pragmatični

12
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi da BiH i Srbija imaju racionalne i pragmatične odnose, te da ono što dođe iz Beograda i Srbije ne bude neprijateljsko u Sarajevu.

Vučić je govoreći o otvaranju generalnog konzulata Srbije sa sjedištem u Bijeljini zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i hrvatskom članu Željku Komšiću, zbog toga što su glasali za otvaranje tog konzulata, te rekao da ne razumije zašto bi neko bio protiv toga.

– Ne razumem u čemu je problem da Srbija ima konzulat u Bijeljini? Zašto bi to nekome bio problem? Može li to neko da mi objasni – rekao je Vučić novinarima u Banjaluci.

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

On je podsjetio da je Srbija još prije dvije godine dala sve dozvole za izgradnju konzulata BiH u Novom Pazaru, te naglasio da će Srbija dati dozvolu za izgradnju konzulata BiH u bilo kojem gradu.

– Ako hoćete da otvorite konzulat BiH u Nišu, izvolite, dobro došli. Hoćete u Čačku, Kraljevu, Kragujevcu, gdje god hoćete, mi ćemo dati dozvolu u roku dva dana, nikakav problem sa tim nemamo – rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da će podržati i otvaranje konzulata u Tutinu ili Sjenici ukoliko to BiH bude željela. „Biće jedno, dvoje ili troje zaposlenih. Neko će neku zgradu da uredi, sredi. Super za našu ekonomiju“, naveo je Vučić.

Predsjedništvo BiH na sjednici održanoj 31. jula dalo je saglasnost za otvaranje generalnog konzulata Srbije sa sjedištem u Bijeljini.

Za davanje saglasnosti bili su članovi Predsjedništva Željka Cvijanović i Željko Komšić, dok je protiv bio Denis Bećirović.