Vučić: Srpski narod je jedinstven i nedjeljiv

83
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uvijek srećan kada dođe u Republiku Srpsku i kada je sa srpskim narodom, naglasivši da je srpski narod jedinstven i nedjeljiv, te da su svi pokušaji podjele nemogući.

Nakon obilaska Mašinske škole u Mrkonjić Gradu, kao i škoslke biblioteke zajedno sa zvaničnicima Republike Srpske, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom, Vučić je rekao da će pomoć Srbije ovoj školi iznositi oko 300.000 evra.

– Moći ćete da nabavite CNC mašinu za Mašinsku školu, koja je veoma važna. Gde god smo kupovali ove CNC mašine, stranci su gledali da tu naprave fabrike jer su imali dobre i obučene radnike. Mi smo spremni da pomažemo i dalje, da nabavljamo računare za Gimnaziju i to ćemo i nastaviti – rekao je Vučić.

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

U obraćanju učenicima predsjednik Srbije je rekao da je važno da budu vrijedni, marljivi, pošteni i odgovorni prema svojim porodicama“, rekao je Vučić zahvalivši svima na toploj dobrodošlici.

On je posebno zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je, kako je rekao, želio da danas bude domaćin, iako mu je juče preminuo otac.