Vučić u Drvaru: Uplaćena pomoć opštini, otvorena fabrika, biće obnovljen Dom zdravlja

101
Foto: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Drvaru da su na račun te opštine uplatili 925.000 evra, otvorili fabriku, te da pomažu Dom zdravlja i obnavljanje objekta u kojem se nalazi ta zdravstvena ustanova.

– Beskrajkno sam srećan što se posle pet mjeseci vidimo i što smo ono što smo obećali ispunili. Mala fabrika koju smo otvorili biće i veća i bolja. Ovih 925.000 evra ići će za vodovod, infrastrukturu i druge projekte. Pomažemo Dom zdravlja, obnovićemo ga i pomoći u vezi sa platama i primanjima – rekao je Vučić poslije otvaranja pogona „Jumka“ iz Vranja u Drvaru.

On je poručio da za srpski narod ni Oštrelj niti bilo šta ne može biti granica.

– I kada živimo u različitim državama uvek znamo da pripadamo istom narodu i to je najvažnija poruka. Mi pripadamo srpskom rodu i tu smo da bismo pomagali jedni druge i uvek ćemo to činiti. Na Srbiju možete da računate onoliko koliko mi znamo da je Drvar uz Srbiju. Koliko Drvar voli Srbiju toliko i mi volimo vas – poručio je Vučić.

Posao u pogonu „Jumka“, koji su otvorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zaposleno je 80 radnika, a plan je da posao dobije još 20.

Foto: SRNA

Posjeta Domu zdravlja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjedavajući Savjeta ministra Zoran Tegeltija posjetili su Dom zdravlja u Drvaru kojem je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske iz Banjaluke donirao mediicinski materijal i lijekove.

Vučić je prije posjete Domu zdravlja rekao da će Vlada Srbije pomoći ovoj zdravstvenoj ustanovi kako bi građani imali adekvatnu zaštitu.

– To će pomoći poboljšanju uslova za liječenje pacijenata – istakao je Vučić.

Foto: SRNA

Vučića, Viškovića, Tegeltiju, ministre u vladama Srpske i Srbije, te predstavnike Republike Srpske u institucijama BiH ispred Doma zdravlja je dočekala direktor ove zdravstvene ustanove Jasna Tica.

Okupljeni radnici su zahvalili predsjedniku Srbije za pažnju koju poklanja Domu zdravlja i srpskim povratničkim opštinama, te mu uručili poklone.

Povodom Vučićeve posjete upriličena je mini-izložba fotografija Doma zdravlja koji je oštećen u ratnim sukobima.

Foto: SRNA