Vučić: Zadovoljstvo spremnošću Vojske Srbije

11
Foto: Petar Aleksić/Kurir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao za uspješno izvedenu vojnu vježbu na Pešteru, navodeći da će Vojska Srbije ovako izgledati i biti organizovana u budućnosti.

On je rekao da je zadovoljan spremnošću vojske, ali da mora još mnogo da radi, da ulaže u vojsku i namjensku industriju.

Vučić je istakao da su na vježbi vidjeli mnogo nove tehnike, modernizovne tenkove, više tipova dronova – od izviđačkih do dronova kamikaza, te dodao da se ulazi u snažniju proizvidu tog tipa dronova, sve tipove vazduhoplova.

– Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova. Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše vojske, ali moramo još mnogo da radimo. Gotovo sve je novo u odnosu na ono što smo imali pre 10 godina i to pokazuje koliko je Srbija napredovala, koliko je uspješnija i koliko je ulagala u svoju vojsku – rekao je Vučić.

Foto: Vojska Srbije

Predsjednik Aleksandar Vučić i rukovodstvo Srbije, zatim predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovali su danas na Pešteru združenoj taktičkoj vojnoj vježbi „Vihor 2024“.

Na Privremenom poligonu „Pešter“ združene snage Vojske Srbije demonstrirale su osposobljenost za izvođenje napadne operacije.

Na vježbi su učestvovali kopnena i vazduhoplovna komponenta Vojske Srbije i specijalne snage, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje Vojska Srbije izvodi.