Vujić: Ogroman doprinos predsjednice Cvijanović da se stavovi Srpske čuju u Vašingtonu

5
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ambasador BiH u Vašingtonu Bojan Vujić istakao je da je posjeta predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović SAD potvrdila da je prošlo vrijeme u kojem je bošnjačka perspektiva političkih dešavanja u BiH bila jedino dobrodošla u Vašingtonu, te da su napravljeni pomaci da se stavovi Republike Srpske jasnije i glasnije čuju u SAD, što je ogroman doprinos predsjednice Srpske.

– Tokom boravka u SAD, predsjednica Cvijanovićeva imala je priliku da se sastane sa značajnim funkcionerima i ličnostima iz sfere američke politike i biznisa, te da im prezentuje stavove Republike Srpske o situaciji u BiH – naglasio je Vujić.

Podsjetivši da je ovo druga posjeta predsjednice Republike Srpske SAD u posljednjih godinu dana, ambasador BiH u Vašingtonu izjavio je Srni da razlog za njene intenzivnije spoljnopolitičke aktivnosti leži u potrebi da upozna nosioce političkih funkcija u Americi o realnoj situaciji u BiH i zloupotrebama i protivdejtonskim aktivnostima bošnjačke političke elite.

– U obje ove posjete svjedočili smo da je predsjednica Cvijanović primljena na visokom nivou u Vašingtonu, što nam govori da je ona kao predsjednik Republike dobrodošla da iznese i drugačija viđenja, suprotna bošnjačkoj propagandi koju plasiraju kako predstavnici političkog Sarajeva, tako i pojedinci iz različitih bošnjačkih nacionalističkih krugova u SAD – naglasio je Vujić.

Na kraju, konstatovao je Vujić, da njene dvije posjete zvaničnom Vašingtonu u posljednjih godinu dana nisu bile uspješne i korisne za Republiku Srpsku, ne bi predstavnici radikalnih bošnjačkih udruženja u SAD toliko učestalo nastupali u medijima i sa toliko razočarenja se obraćali američkim institucijama koje su se na kraju, ipak, oglušile o bošnjačke primjedbe i prijedloge.

– Sva ta galama bošnjačkih udruženja širom SAD i njihov neuspješan pokušaj da izlobiraju da SAD uvedu sankcije predsjednici Cvijanović, govori u prilog činjenici da su njene obje posjete SAD bile više nego uspješne i veoma značajne – zaključio je Vujić.