Vuković: Intencija je razrješenje Savjeta ministara

10
Foto: Amer Kajmović/FENA

Nenad Vuković, koji se nalazi na kandidatskoj listi PDP-a koja je danas žrijebanjem dobila mandat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da je intencija pokušati razriješti postojeći Savjet ministara.

Vuković je rekao da drugačiji sastav Kluba srpskog naroda u Domu naroda sa tri delegata SNSD-a i po jednim SDS-a i PDP-a može da mijenja političke prilike na nivou BiH.

– Sreća je odlučila i PDP-u i meni lično je drago što od danas imamo delegata u Domu naroda. Sve vrijeme smo smatrali da su naše liste koje su imale po 12 glasova trebale biti u decembru ili januaru prije godinu i po dana – rekao je Vuković novinarima nakon što je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK) obavljeno žrijebanje.

Vuković smatra da postojeći Savjet ministara nije dobro radio.

Na pitanje novinara da li mu smeta što je posredni izbor delegata iz Narodne skupštine Republike Srpske izmješten u CIK, Vuković je rekao da je to tema o kojoj će se pričati, ali da mu je danas najvažnija bila, kako je rekao, transparentnost.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.